Game Changer

Zo breng je
concealer aan als een pro

Je kent die momenten wel in je leven dat je wilde dat je een toverstafje had om dingen te laten verdwijnen. Lange rijen bij de kassa, poef, weg. Die boete voor te hard rijden, paf, nooit gebeurd. Die onverwachte pukkel op je kin, hee wacht even, daar is een snelle fix voor! Die heet Beyond Perfecting Super Concealer Camouflage + 24-Hour Wear. En staat bekend als de ultieme make-up musthave vanwege zijn magische kracht om ongewenste beautyzaken (zoals een pukkel, roodheid of donkere kringen onder je ogen) te laten verdwijnen. De olievrije formule verbergt imperfecties, smelt mooi in de huid en blijft 24 uur zitten zonder last te hebben van water, transpiratie of luchtvochtigheid. En de kleur blijft al die tijd exact hetzelfde.

Hier laat Clinique’s Colour Pro Florrie White een paar van haar tovertrucjes zien. En een tip die altijd werkt: doe een beetje concealer op de rug van je hand, zoals een kunstschilder dat doet op zijn palet. Dan ga je aanbrengen. ‘Je lichaamswarmte zal de concealer verwarmen zodat hij onzichtbaar en egaal op je huid smelt,’ adviseert Florrie.

Zo werk je een pukkeltje weg.

Stap 1: Doe een klein beetje concealer op een concealer brush. Gebruik je vingertoppen niet, ze zijn te groot om precies te kunnen werken en vuil of vet op je vingers kan de pukkel verergeren.

Stap 2: Gebruik korte aanstip bewegingen om de pukkel te verstoppen. Dit helpt roodheid te verbergen, maar laat de huid rond de pukkel ongemoeid. Laat heel even drogen en herhaal als dat nodig is om de dekking op te bouwen. ‘Als je een pukkeltje op je wang of kin wilt camoufleren duw je je tong van binnenuit tegen die plek zodat de huid er mooi strak staat wanneer je de concealer aanbrengt. Nu kun je heel precies te werk gaan,’ zegt Florrie.

Stap 3: Fixeer de concealer met een los poeder. Gebruik daarvoor een powder brush, met licht deppende bewegingen.

Zo verberg je donkere kringen.

Stap 1: Prep de huid onder je ogen met een lichtgewicht, verzorgende oogcrème. De hydratatie zal de huid gladder maken zodat de concealer niet in fijne lijntjes terecht komt.

Stap 2: Als je een medium tot donkere huid hebt en donkere kringen met een blauwe waas, doe dan een druppeltje Beyond Perfecting Super Concealer Camouflage + 24-Hour Wear Apricot Color Corrector in je neutraal gekleurde concealer. Deze extra dosis abrikooskleur neutraliseert de blauwe en paarse ondertonen.

Stap 3: Klop (nooit wrijven of vegen) de concealer onder je ogen, op je oogleden en in de binnenste ooghoekjes om schaduwen te camoufleren. Gebruik je ringvinger omdat die minder krachtig klopt dan je andere vingers, en dat is ideaal voor de dunne, tere huid rond je ogen.

Stap 4: Heb je een vette huid? Doe dan je ogen dicht en kwast een waasje transparant poeder over de concealer.

Zo camoufleer je roodheid.

Stap 1: Prep je huid met een kalmerende verzorgende crème om zichtbare irritatie te verhelpen.

Stap 2: Gebruik een make-up sponsje of je vingers om een dun laagje concealer te kloppen en blenden op de huid die camouflage nodig heeft. Net als alle andere producten van Clinique is Beyond Perfecting Super Concealer Camouflage + 24-Hour Wear 100% parfumvrij en getest op allergiën, en dus ideaal voor de gevoelige huid. Blijf, als je de concealer blendt, zo dicht mogelijk bij het plekje dat je camoufleert om de huid er omheen niet te irriteren. Tip: rode adertjes op je oogleden kunnen de hele oogzone rood doen lijken. Een klein beetje concealer op je oogleden voordat je oogschaduw aanbrengt, neutraliseert de roodheid en zorgt dat je oogschaduw kleurecht is. Laat even drogen en herhaal als er meer dekking nodig is.

Stap 3: Breng zachtjes wat poeder met gele tint aan over de gecamoufleerde huid om alle, maar dan ook álle roodheid te neutraliseren.

Fotografie: Nadya Wasylko/ Tekst: Mari Tzikas Suarez

Shop the Story