Pretty Easy

Pick Your Pout:
Zo vind je de nude lipstick die jou het beste staatDe beste make-up is soms totaal niet opvallend. Neem de nude lip. De perfecte kleur voor je lippen die je niet zou moeten zien en die je lippen er gezond, vol en ongelooflijk aantrekkelijk uit doen zien. Maar zoals de prachtige jeté van een prima ballerina is ook het vinden van de mooiste nude voor jouw huidkleur een heel waagstuk. Vaak staat een nude flets in een gezicht omdat veel vrouwen de verkeerde kleur kiezen.

Niet alle nude lipsticks zijn hetzelfde. En nude wil niet zeggen: bruin. Het mooist is een nude tint die een tintje dieper is dan je natuurlijke huidkleur en een ondertoon heeft die je hele gezicht een glow geeft. Nudes die te bleek zijn, te grijs of te modderig maken eerder een zombie van je dan een natural beauty. "Om het zombie effect te vermijden kies je een kleur die overeenkomt met je huidkleur maar dan met een tikje warmte, of dat nu een licht roze of een toffeekleurige ondertoon is," adviseert Clinique Colour Pro Florrie White. "Je nude lipstick moet je lippen mooier en uitgesprokener maken en ze niet laten verdwijnen in de rest van je gezicht."

Om de zoektocht naar de perfecte nude lipstick voor jouw huidkleur simpeler te maken, hebben wij alle nudes gerubriceerd op basis van foundationkleuren. Als je dagelijkse foundation de perfect juiste kleur is, zijn al deze nude lip kleuren het ook. Lekker gemakkelijk hè? En omdat één lipstick niet geschikt is voor alle gelegenheden en looks bestaan er een hoop verschillende texturen en finishes: van een casual kleurwaasje tot een luxe, vloeibare matte lipstick.  

Als je een foundation draagt die ‘very fair’ is:

Dan zijn de meeste flatteuze nude kleuren voor jou:"Tinten met een beetje perzik of koraal om je lippen iets naar voren te brengen en ze subtiel op te laten vallen in de rest van je make-up," zegt Florrie. P.S. Een klein beetje goudglans kan ook geen kwaad. 

De beste kleuren om te proberen: (met de klok mee)
Clinique Pop Lip Colour + Primer in Beige PopClinique Pop Liquid Matte Lip Colour + Primer in Cake PopChubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm in Heaping HazelnutClinique Pop Lip Colour + Primer in Bare Pop.

Als je een foundation draagt die medium fair is:

Dan zijn de meest flatteuze kleuren voor jou: "Nudes met een roze mauve en warm beige ondertonen zullen je lippen voller en welgevormder maken,’ zegt Florrie. ‘ Om de nadruk echt op je lippen te leggen breng je je foundation ietsje over de randjes van je lippen aan en doe je de nude lipstick in het midden van je mond, dat geeft een optisch vergrotend effect."

De beste nudes om te proberen zijn: (van boven naar beneden)
Clinique Pop Lacquer Lip Colour + Primer in Nude PopClinique Pop Matte Lip Colour + Primer in Blushing Pop, Clinique Pop Liquid Matte Lip Colour + Primer in Cake Pop, Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm in Bountiful Blush.

Als je een foundation draagt die ‘medium’ is:

Dan zijn de meest flatteuze nude kleuren: ‘Een tint dieper dan je natuurlijke lipkleur met ondertonen als kaneel, caramel en toasted taupe,’ zegt Florrie.

De beste nudes om te proberen zijn dan: (van boven naar beneden)
 Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm in Whole Lotta Honey, Chubby Stick Intense Moisturizing Lip Colour Balm in Curviest CaramelClinique Pop Lip Colour + Primer in Nude PopClinique Pop Lacquer Lip Colour + Primer in Cocoa Pop.

Als je een foundation draagt die ‘deep’ is:

Dan zijn de meeste flatteuze nude tinten:
Complementerende mokkatonen, rode druif en bessen,’ zegt Florrie. "Als je van nature gepigmenteerde lippen hebt of een oneven kleur kun je voor het aanbrengen van je lipstick foundation over je hele mond aanbrengen om ze egaal van kleur te maken. Dat laagje foundation zal er ook voor zorgen dat de lipstick langer blijft zitten en de kleur mooi blijft."

De beste nudetinten om te proberen zijn: (met de klok mee)
Clinique Pop Lip Colour + Primer in Cola Pop, Clinique Pop Liquid Matte Lip Colour + Primer in Boom Pop, Chubby Stick Intense Moisturizing Lip Colour Balm in Chunkiest Chili.

Portretten: Christine Hahn | Foto's: Yasu + Junko | Tekst: Hilary Presley

Shop the Story