Coolspotting

Hoe je jouw creativiteit
optimaal kunt benutten

Als je een beetje creatief talent in je hebt – of het wilt ontwikkelen – dan moet je Melissa Knapp leren kennen, de Global Creative Director hier bij Clinique. Het was geen verrassing voor ons dat The Coveteur onlangs op bezoek kwam op ons hoofdkantoor in New York City om een item over Melissa te maken als invloedrijke smaakmaker en visionair. Lees het exclusieve item over Melissa om meer te weten te komen over haar indrukwekkende carrière in ontwerp, en hoe zij dat magische ‘Clinique dingetje’ over de hele wereld laat gebeuren. En, of je nu droomt van een carrière als die van haar of gewoon een goed gevoel voor stijl wilt ontwikkelen: dit is haar advies hoe je jouw creativiteit optimaal kunt benutten.

1. Wees altijd authentiek. Zoek naar een baan bij een merk dat de boodschap brengt en visuele taal spreekt die bij jou persoonlijk past. ‘ Als creatief persoon moet je een passie hebben voor het merk waar je voor werkt. Wat Clinique betreft geloof ik in wat wij doen, en ik wil dan ook zeker weten dat alles wat mijn team ontwerpt past bij het merk en het verhaal van het merk. Als die dingen niet kloppen, voelen mensen dat gewoon. Als die dingen wèl kloppen, zullen mensen zich aan je binden, omdat jouw werk authentiek is. Echt. Doe je nooit anders voor dan je bent,’ adviseert ze.

2. Val onopvallend op. ‘Blijf gefocussed op het werk en de doelen die je wilt bereiken en laat je ego daar niet tussenkomen. Onthoud dat er heel veel wegen naar één oplossing leiden. Als je aan de vergadertafel komt met jouw eigen inzicht en een sterke visie, kun je zowel samenwerken als opvallen vanwege je eigen mening,’ zegt Melissa.

‘Doe je nooit anders voor dan je bent.’

3. Maak tijd voor inspiratie. In de drukke wereld van vandaag ben je snel geneigd die nieuwe expositie, film of lang uitgestelde vakantie van de baan te schuiven.‘Maar geïnspireerd worden gaat niet alleen over nieuwe dingen ontdekken, het gaat ook over de tijd nemen om de dingen om je heen in je op te nemen. Ik raak dagelijks geïnspireerd door ontwerpen buiten de beauty-industrie, of het nu een nieuwe etalage is van een winkel, een moedige campagne met een boodschap of mijn Instagramfeed. Maar ik zou zeggen dat mijn reizen mijn nr. 1 zijn op inspiratiegebied: India, Mexico, Parijs, de kleuren, materialen en het licht daar. Tokio is een enorme inspiratiebron voor me en een van mijn favoriete plekken, de architectuur, de straatmode. Ik vind het heerlijk om te verdwalen in de kleine achterafstraatjes en toevallig tegen het mooiste gebouw aan te lopen dat ik ooit heb gezien,’ zegt ze.

4. Verzorg jezelf, ook op beautygebied. Niets kan creativiteit zo blokkeren als stress of het gevoel dat je ziek bent. Melissa begint haar dag met yoga of een spinningklasje om haar hoofd leeg te maken voor de drukke dag die voor haar ligt. En natuurlijk is haar beautyritueel ook een belangrijke me-time. Ik gebruik Turnaround Instant Facial gevolgd door het Moisture Surge Overnight Mask, dat is een magische combinatie. Voor mijn dagelijkse huidverzorging is de Smart lijn ongelooflijk, die is als een anti-aging cocktail, zo snel en effectief. Mensen hebben echt tegen me gezegd: ‘Wat gebruik jij voor je huid?’ sinds ik die producten ben gaan gebruiken,’ zegt ze.

Foto's: Matthew Shrier | Haar: Daniella Stanimirovic | Makeup: Lisa Mozilo | Tekst: Alix Light Perez

Shop the Story