Pretty Easy

Mix & Mask:
een detox voor je huid

Of je nu in de stad woont, op het platteland of ergens daar tussenin: luchtvervuiling is een deel van je dagelijks leven waar niet aan te ontkomen valt. Begrijpen welk effect luchtvervuiling heeft op jouw huid en weten wat je daar tegen kunt doen is, naast alles wat je doet om dit wereldprobleem te verkleinen –zoals fietsen en plastic scheiden-, ook heel belangrijk. Luchtvervuiling is een breed begrip dat in vele stukjes op te delen is. Zo is er luchtvervuiling buiten, veroorzaakt door uitlaatgassen, rook, fijnstof, uitstoot van fabrieken enzovoort. En dan is er de luchtvervuiling binnenshuis, die bestaat uit schoonmaakmiddelen, sigarettenrook, kaarsenwalm, insectensprays, gassen en keukendampen. Allemaal bij elkaar opgeteld is dat geen goed nieuws voor je huid. Elk van deze onderdelen kan de huid beschadigen, poriën verstoppen, meer zichtbare rimpels geven, pigmentvlekken veroorzaken en een algeheel doffe, lusteloze huid geven. ‘Als luchtvervuiling in aanraking komt met je huid, blijft het op het oppervlak liggen, waar het poriën verstopt en glans weghaalt. Kleine deeltjes kunnen zelfs dieper in de huid doordringen en daar ontstekingen veroorzaken, vochtverlies, uitdroging en een reactie op het niveau van de cellen die verslapping tot gevolg heeft,’ zegt de in New York werkende, gediplomeerd medisch estheticienne Jordana Mattioli. Omdat je geen extra stress nodig hebt in je leven is onze anti-luchtvervuiling-aanpak heerlijk ontspannend: multi-masking. ‘Iedereen heeft andere huidbehoeften in andere delen van het gezicht, en het is belangrijk om ze allemaal juist te behandelen,’ zegt Jordana. ‘Bij professionele gezichtsbehandelingen gebruik ik dan ook wel 2 tot 4 maskers tegelijkertijd. Waarom zou je dat thuis ook niet doen?’ Lees hier hoe je je favoriete zondagavondritueel kunt gebruiken om je te beschermen tegen luchtvervuiling. Dit is echt het betere verwennen-met-een-missie.

Masker 1: een detox voor je T-zone
Om vuil en fijnstof dat de poriën verstopt weg te halen ga je op zoek naar een belangrijk ingrediënt: houtskool, dat van nature als een magneet werkt op vervuiling. City Block Purifying Charcoal Clay Mask + Scrub bevat niet alleen natuurlijke houtskool van bamboe, maar ook kaolin-klei dat overtollig talg en sebum absorbeert en op de lange duur de zichtbaarheid van grove poriën vermindert. Breng dit detoxmasker aan op je T-zone (voorhoofd, neus en kin) en op die plekjes waar meer talg wordt aangemaakt dan elders en die daarom gevoeliger zijn voor verstopping.

Masker 2: hydrateer en bescherm je wangen.
Versterk het natuurlijke beschermingslaagje van je huid en hydrateer je wangen met het Moisture Surge Overnight Mask. ‘Je wangen zijn vaak droger en gevoeliger omdat de poriën smaller zijn en niet zoveel talg produceren’, zegt Jordana. Dit masker zit bomvol hyaluronzuur dat niet alleen verloren vocht aanvult, maar ook de natuurlijke huidbarrière helpt versterken. ‘Als die barrière sterk is, kan hij vocht beter vasthouden. Vocht dat nodig is om te beschermen tegen vijanden van buitenaf die kunnen zorgen voor vervroegde huidveroudering.’

De professionele manier van reinigen
Na 5-10 minuten zal het houtskoolmasker droog zijn en blauw worden, zo weet je dat het zijn werk gedaan heeft. Haal het eerst voorzichtig weg met een tissue, dep je huid dan met warm water en gebruik een zachte, schone handdoek om het kleimasker weg te masseren. Je voelt hoe de –milieuvriendelijke- natuurlijke silicadeeltjes de huid zachtjes exfoliëren om zo onzuiverheden weg te halen en de celvernieuwing te stimuleren. Een win-win situatie.

Breng altijd een verzachtende crème aan nadat je je gezicht geëxfoliëerd hebt. Kies er eentje die voor de nodige 'glow' zorgt. Wij zijn dol op Turnaround Daytime Revitalizing Moisturizer.

Foto's: Christine Hahn

Shop the Story