Inspiration

De High Volume Lash obsessie van Lydia MillenAls je ooit twijfelde of neutrale huidkleuren wel modern, chic en totaal niet saai zijn, kijk dan even naar de Instagram feed van de Londense blogger Lydia Millen. Met een perfect gevoel voor de model-off-duty-stijl heeft zij zes jaar geleden haar blog LydiaEliseMillen opgezet, dat ons toegang gaf tot haar garderobe van onberispelijk witte overhemden, op maat gemaakte jasjes en jurkjes met boothals, plus haar ogenschijnlijk moeiteloze, stralende beautylooks. Haar site is nu een van de drukst bezochte door gelijkgestemden, die ook houden van eenvoud. ‘Het begon met alleen modeposts en heeft zich ontwikkeld tot een mix van fitnesstips, reisinspiratie en natuurlijk make-up en beauty,’ zegt ze.

Lydia’s signature makeup look: een glanzende huid, nude lippen en een strakke zwarte eyeliner. ‘Ik ben geneigd om lipstick te vermijden omdat mijn lippen van zichzelf al vol zijn, en een felle kleur dan too much kan zijn,’ zegt ze. ‘Ik heb dus een voorkeur voor nudetinten en maak mijn ogen wat zwaarder op. Ik ben verzot op volle wimpers!’

Wij vroegen celebrity make-up artist en Clinique Colour Pro Matin Maulawizada Lydia wat wimper-wonder-tips te geven die de hitte van 40°C in Marrakech kunnen weerstaan—want als haar wimpers daar mooi zijn, zijn ze het eenmaal terug in Londen ook zeker. Lees verder voor Matin’s beste tips voor wimpers vol drama met weinig moeite.

Verbind eerst de stipjes. 
"Een gemakkelijke manier om je wimpers dikker te laten lijken is door er met een goed puntige zwarte eyeliner kleine stipjes tussen te zetten, precies aan de wimperaanzet," zegt Matin. Zijn keuze: High Impact Custom Black Kajal in Blackened Black, een vol, mat zwart met direct effect.
"Ga door tot je alle lege plekjes ingevuld hebt. Zo heb je, nog voordat je je mascara hebt aangebracht, al een volle, dikke wimperlijn," legt Matin uit. "En, op deze manier stipjes verbinden is zo veel gemakkelijker dan een rechte lijn trekken."

Maak je wimpers op met een mascara-op-maat.
Matin wilde een volle, dikke rij bovenwimpers en naturel ogende onderste wimpers, dus gebruikte hij Lash Power Flutter-to-Full Mascara omdat deze met een simpele draai aan de huls precies de juiste hoeveelheid mascara afgeeft op het borsteltje. "Je kunt de mascara heel licht en luchtig opbrengen òf de mascara helemaal opendraaien voor een dramatisch effect. Ideaal als je van overdag-wimpers naar avond-wimpers wilt gaan," zegt hij.

Matin gebruikte de meest dramatische stand voor de bovenste wimpers van Lydia, en zigzagde met het borsteltje tegen de aanzet van de wimpers, om er zo voor te zorgen dat het merendeel van de mascara daar terecht kwam- een belangrijke tip om het meeste volume uit een mascara te halen. Vervolgens draaide hij de mascara op de laagste stand voor de onderste rij wimpertjes. "Dat zorgt voor een voorzichtige portie mascara," legt hij uit. Hiermee ging er voor Lydia een nieuwe wereld open. "Mensen vragen me vaak waarom ik geen mascara op mijn onderste wimpertjes draag," zegt ze. "Omdat mijn wimpers van zichzelf vrij lang zijn vind ik de meeste mascaraformules te dik, maar dit is precies zoals ik de onderste wimpertjes graag wil hebben."

Om je ogen op te laten vallen, zou je eens een blauwzwarte eyeliner kunnen proberen.
"Om de look te upgraden ga ik een zachte, smokey donkderblauwe eyeliner gebruiken," zegt Matin. Hij gebruikte High Impact Custom Black Kajal in Blackened Blue, een diep donkerblauwe kleur, die Lydia’s blauwe ogen nog dieper van kleur maakt. Hij trok het potlood langs Lydia’s wimpers en werkte iets omhoog in de buitenste ooghoeken. "Je kunt de look wat intenser maken en toch casual genoeg houden voor overdag- je krijgt zo wel de definitie maar niet het harde van een dikke lijn." Dit bleek een andere beauty-openbaring te zijn. "Ik heb nog nooit een gekleurde eyeliner gebruikt," zegt Lydia, maar ik vind deze look geweldig. Het is een no-make-up make-up, precies waar ik van hou." En ze hoeft zich geen zorgen te maken dat haar mascara uitloopt, want Matin gebruikte alleen langhoudende producten die de hitte in Marokko kunnen weerstaan. "Lash Power Flutter-to-Full Mascara is perfect voor warm weer, want kan tegen transpiratie en vocht," zegt hij. High Impact Custom Black Kajal liners zijn net zo langhoudend. "Als ze er op zitten, zitten ze er goed op," zegt Matin.

Maak de look af met neutrale,
teint verfraaiende kleuren.

Om Lydia’s look compleet te maken, bracht Matin Pop Matte Lip Colour + Primer in Blushing Pop aan, een romige nude met een ingebouwde primer die de kleur de hele dag levendig houdt, en comfortabel aanvoelt op je lippen. Matin bracht de lipstick direct  op de lippen aan en deed er toen in het midden van haar mond een extra laagje overheen, voor een mooie, sexy finish.

Foto’s: Rudi Geyser , Tekst: Ashleigh McMorran. Op locatie geschoten op: La Mamounia Marrakech

Shop the Story