Pretty Easy

Hoe je de juiste crème vindt voor jouw huidbehoeften

Een dagcrème is een onmisbaar onderdeel van je ochtendroutine, maar doe hem niet af als een saaie basic. De beste crèmes helpen niet alleen je huidwensen vervullen -die af kunnen hangen van de #lookoftheday (glanzend, mat, dauwfris?) - maar voorzien je huid ook van alle werkstoffen die haar sterker, gezonder en onbetwist stralender maken. Als je graag meer uit je dagcrème wilt halen, kijk dan eens naar deze gamechangers en lees de tips van Dr. David Orentreich, Clinique's begeleidende dermatoloog in New York.

Als je droomt van ... een dauwfrisse huid?
Lukt dat met: Moisture Surge 72-Hour Auto-replenishing Hydrator
Waarom het werkt: ‘Hyaluronzuur is een lichaamseigen substantie die vocht aantrekt en vasthoudt,’ legt Dr. Orentreich uit. ‘Een druppeltje hyaluronzuur op een blad ziet er uit als een dauwdruppel. Dus als je het op je huid aanbrengt, krijg je die frisse, dauwachtige finish,’ voegt hij eraan toe. Moisture Surge 72-Hour Auto-replenishing Hydrator bevat twee soorten hyaluronzuur, een die onmiddellijk werkt in de bovenste lagen van de huid en eentje die dieper doordringt om langdurige hydratatie te garanderen. Die helpt ook fijne lijntjes opvullen en geeft de huid die jeugdige veerkracht. Heb je een vette huid? De gel-cream textuur is ook licht genoeg voor vette huidtypes, zonder dat er een plakkerig gevoel ontstaat.

Extra advies: breng onder of over je favoriete foundation aan voor een frisse, transparante look die ook de huid hydrateert. Heb je een superdroge huid? Gebruik het voor je een andere crème aanbrengt (je zult zien hoe lekker je huid aanvoelt). Vlieg je veel? Neem het mee in je handbagage. Zelfs met de lage luchtvochtigheid in de vliegtuigcabine zorgt het geactiveerde aloe vera water in de formule dat je huid niet droog wordt. Breng halverwege de vliegtijd een dikke laag aan over je gezicht als een 5-minuten maskertje. Of klop het gewoon over je make-up heen in je huid om je look direct op te frissen.

Als je droomt van ... een gezonde glans?
Lukt dat met: Dramatically Different Moisturizing Lotion+
Waarom het werkt: ‘Een gezonde huid is sterk en in balans en raakt niet snel uit evenwicht door invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling of make-up. De gezonde huid heeft een mooie glans.’ zegt Dr. Orentreich. Dramatically Different Moisturizing Lotion+ helpt het vocht- en lipidenpeil dat van nature in de huid aanwezig is herstellen, en maakt de huid rustiger, waardoor er een mooie glans ontstaat. Het bevat een mix van zonnebloemzaad, gerstextract en komkommerextract dat de huidbarrière versterkt waardoor het vocht beter kan opnemen en vasthouden, ook over een langere periode. ‘Het voelt ook alsof er zijde in zit. Het hydrateert, maar maakt de huid nooit plakkerig,’ zegt Dr. Orentreich.

Extra advies: Vergeet niet je huid te reinigen en exfoliëren voordat je een vochtverzorgend product aanbrengt. ‘Je zou alle talg (sebum) op je huid moeten verwijderen, want anders kan de moisturizer niet goed intrekken en zijn werk niet goed doen,’ legt Dr. Orentreich uit.

Als je droomt van ... een matte huid?
Lukt dat met: Pep-Start HydroBlur Moisturizer
Waarom het werkt: ‘Een matte huid reflecteert licht niet, dus je wilt voornamelijk de talgproductie beheersen zodat je niet glimt,’ legt Dr. Orentreich uit. Pep-Start HydroBlur Moisturizer bevat een Laminaria saccharina extract (uit zeewier) en dat helpt talg absorberen en voorkomen dat het zich ophoopt in de poriën en zich verspreidt over je gezicht. Deze vetvrije formule bevat een cocktail aan ingrediënten die helpt matteren en de zichtbaarheid van poriën verminderen. Tegelijkertijd blurt het onregelmatigheden en geeft het de huid een fluweelmatte finish. Nog meer ingrediënten die goed zijn voor je huid: een rimpel-verminderende peptide helpt de collageenaanmaak stimuleren, zorgt dat de huid er steviger uitziet en ook zo aanvoelt en een gezonde veerkracht heeft.

Extra advies: Pep-Start HydroBlur Moisturizer is de ideale pre-make-up primer omdat het zorgt voor een superglad canvas. Gaat je huid halverwege de dag toch wat glimmen? Verdeel een beetje tussen je vingertoppen, klop lichtjes in over je make-up en de glim is direct verdwenen.

Foto's: Ben Ritter | Tekst: Neha Kulsh

Shop The Story