Get The Look

Het waanzinnig
glamorous cat eye

Zit je in een make-up-dip? Geef je fantasie een nieuwe impuls met deze multi-dimensionele uitvoering van het klassieke ‘cat eye’. Spiegelend paars gecombineerd met matzwart, aangebracht met een speciale techniek en precies de goede wake-up call voor je dagelijkse, misschien wat ingedutte make-up routine. Zo gaat deze look in zijn werk.

Stap 1: Prepareer en prime je huid
Masseer zachtjes met cirkelvormige bewegingen een hydraterende oogcrème in rond je ogen, klop de overblijvende crème met je ringvinger zachtjes in. Zo prepareer je je huid tot een mooi glad ‘canvas’ waar oogschaduw egaal en gelijkmatig op kan worden aangebracht. Pep-Start Eye Cream helpt zwellingen tegengaan, vermindert donkere kringen en verdoezelt fijne lijntjes.

Stap 2: Stapel op paars
Gebruik de Eye Contour Brush om All About Shadow in Purple Pumps - een helder, edelsteenkleurig paars - aan te brengen op de binnenste helft van je ooglid en langs de onderste wimperrand. Maar in plaats van het oogschaduwpenseel heen en weer te bewegen - de ruitenwissertechniek - laad je de oogschaduw op het puntje van het penseel en druk je het als het ware in de huid.

Stap 3: Bepaal de vorm van je cat eye
Om de vorm van je cat eye te bepalen gebruik je een stevig, schuin afgesneden penseeltje en All About Shadow in Stroke of Midnight, een inktzwarte matte kleur. Begin in het midden van je bewegend ooglid, vlak boven je oogplooi, daar waar de paarse kleur ophoudt. Trek een recht lijntje naar buiten toe, langs de plooi van je ooglid en net zo lang als je wenkbrauw. Teken vanaf dat punt een lijntje naar beneden, naar de buitenste hoek van je oog, om zo een driehoekje te maken. Trek die lijn weer door onder de onderste wimpertjes tot de binnenste ooghoek, alwaar je het lijntje wat laat vervagen.

Stap 4: Kleur binnen de lijntjes
Dep flink wat Stroke of Midnight oogschaduw op de Eye Shadow Brush en vul de cat eye helemaal op. Breng opnieuw aan door de oogschaduw ‘in de huid te drukken’ en dus niet met ‘ruitenwisser’ bewegingen. Gebruik een schoon penseeltje om de paarse en zwarte oogschaduw mooi in elkaar over te laten lopen in het midden van je ooglid.

Stap 5: Voeg wow toe met eyeliner
Voeg diepte en ‘wow’ toe door met zwarte eyeliner het buitenste hoekje van je bovenste wimperrand een lijntje te geven met Quickliner for Eyes Intense in Intense Ebony.

Stap 6: Maak volle, zwierige wimpers
Een glamorous oogmake-up vraagt om volle, zwierige wimpers. Voor optimale lengte en maximaal volume breng je een paar laagjes High Impact Mascara aan op zowel de bovenste als onderste wimpers.

Foto’s: Nick Stokes | Still fotografie: Jon Paterson | Tekst: Hilary Presley | Haar: Holly Mills | Make-up: Maki H | Styling: Seppe Tirabassi | Manicure: Gina Edwards

Shop the Story