Game Changer

5 tips die je moet
kennen voor het maken
van een weergaloze selfie

Laten we eerlijk zijn, het maken van de perfecte selfie (eentje die het echt waard is om te posten) is geen sinecure. Het juiste licht, de juiste hoek, die ‘ikwerdgewoonzowakker’ make-up, het is allemaal hard werken. En dan moet je nog een bijschriftje verzinnen ook. Dus om ons te helpen bij het maken van de perfecte selfie -in één klik- vroegen we de hulp en expertise van Clinique China Colour Expert Kim Zhang. Dit zijn top make-up tips voor jouw meest weergaloze selfie, waarop je nog wèl steeds op jezelf lijkt.

1. Een goede selfie begint met een gezonde, glanzende huid.
Niets vangt licht mooier dan een frisse, stralende huid. ‘Een gezonde huid is altijd mooi, en make-up ziet er veel beter uit op een huid die glad en gehydrateerd is,’ zegt Kim. Weet je niet goed waar te beginnen? Het 3-Stappen Systeem is niet ingewikkeld en simpel genoeg voor beginners èn experts. Pas je cleanser, exfoliator en dagcrème aan op je huidtype voor een huid die zo gezond is dat hij glanst, nog voordat je een highlighter hebt aangebracht.

2. De juiste kleur foundation is key.
Kim is groot fan van Beyond Perfecting Foundation + Concealer, vanwege de goede dekking en flawless finish die airbrushed lijkt (je hebt geen filter meer nodig). Deze 2-in-1 foundation en concealer is super licht en werkt vochtverzorgend, dus je hebt geen verstopte poriën of een pancake-look. De juiste kleur kiezen is altijd belangrijk, maar helemaal als je op de foto gaat. ‘Zorg dat de tint niet te licht is, want dan lijk je op de foto weggevaagd,’ adviseert Kim.

3. Hou je blush naturel.
Een zachte perzikkleurige blush geeft je teint een warme gloed en je gezicht een gezonde uitstraling. Kim kiest Cheek Pop in Peach Pop. ‘Breng de blush niet alleen op de appeltjes van je wangen aan, want dat maakt je gezicht optisch ronder. Kwast hem ook over je jukbeenderen,’ zegt Kim. Om je jukbeenderen echt alle aandacht te geven, kun je subtiel contouren met de Chubby Stick Sculpting Contour. Dep een beetje onder je jukbeenderen en eronder –goed uitwerken- om een lichte schaduw te maken die een mooie contour geeft en van iedere hoek jouw bèste hoek maakt.

4. Pump up the volume!
Hoe langer en voller je wimpers, hoe groter je ogen zullen lijken. ‘Separeer en definiëer je wimpers met een paar laagjes mascara,’ zegt Kim. Lash Power Flutter-to-Full Mascara is perfect om in laagjes te gebruiken. Je kunt de mascara zelf instellen, van licht en fijn tot flink volume. Deze vlek-en smeervrije formule zal al je selfies ijzersterk maken. Krul je wimpers eerst, breng dan twee laagjes mascara aan. Zet de buitenste wimpers extra aan met een derde laagje, ook voor een vlindereffect dat je ogen groter maakt.

5. Strike a pose met felgekleurde lippen en een wittere lach.
‘Felgekleurde, volle lippen zijn op dit moment erg in de mode, en een perfecte manier om van je selfie een statement te maken,’ zegt Kim. Probeer de Pop Lip Colour + Primer in Love Pop, een koele mauve tint die mooi past bij zo goed als iedere huidskleur. En, de blauwe ondertoon heft het geel in je tanden op, waardoor je gebit witter en schoner lijkt. Nog een bonus: ‘De vochtverzorgende formule heeft een primer in zich die zorgt dat je lippen tot 8 uur onberispelijk zijn, dus kun je je selfie op ieder moment van de dag nemen. Je bent er altijd klaar voor!’

Fotografie: Anairam | Tekst: Siraad Dirshe

Shop the Story