Ingredient to Know

De kortste weg naar
een frisse huid: micellen

Neem een kijkje in de badkamer van een Frans meisje en wedden dat je daar een micellaire reiniger vindt? Ze werden als eerste in Parijs heel populair, als antwoord op het harde kraanwater daar, dat je huid behoorlijk kan irriteren. Nu zijn micellaire reinigers, zoals 2-in-1 Cleansing Micellar Gel + Light Makeup Remover en Take the Day Off Micellar Cleansing Towelettes for Face & Eyes een heel eigen categorie geworden en in plaats van een niche product een essential voor ieder drukbezet meisje, waar ter wereld ook. Hier lees je waarom.

Waar gaat alle opwinding over?
Een micellaire reiniger is een zeer milde formule die lichte make-up verwijdert (dus geen long-lasting of waterproof) plus de vuildeeltjes die dagelijks op je huid belanden zoals stof, luchtvervuiling en vet. Nog een bonus: je hoeft de reiniger niet af te spoelen. Doe gewoon een beetje op een watje, haal dat over je gezicht en je huid ziet en voelt fris en schoon. Zie het maar als een snelle en gemakkelijke dubbele reiniger, die ook lekker hydrateert.

Waarin is het anders dan andere reinigers?
Terwijl de meeste reinigers vuil afbreken met behulp van detergenten, bevatten micellaire cleansers dus micellen. Die werken als een soort micro PacMannetjes die alle slechte stofjes opeten. Zodra ze in aanraking komen met de huid breken de micellen open en vangen ze alles dat géén huid of vocht is, maar dus wel make-up, vuil, vet etc. Vervolgens sluiten ze zich en nemen alles met zich mee als ze van je gezicht geveegd worden. Omdat micellen zich alleen bemoeien met de slechte jongens en het oppervlak van je huid keurig intact laten, voelt deze daarna niet strak of droog aan. Er is ook geen kans op een vettig filmpje op je huid, zoals sommige op olie gebaseerde make-upremovers kunnen achterlaten.

De geheime glansfactor.
Omdat micellaire deeltjes zo mild zijn, stimuleren ze ook de glans van je huid. Een doffe huid is vaak het gevolg van irritatie of beschadigingen aan het oppervlak. Dus hoe milder je schoonmaakroutine, hoe minder huidirritatie en hoe meer je huid zal glanzen.

Voor wie is die micellaire cleanser?
Voor iedereen die net te weinig tijd heeft voor een uitgebreide huidverzorgingsroutine, of die het aantal producten op het badkamerplankje wil verminderen. Het is ook perfect voor iemand die veel reist, of voor sporters die op andere plekken dan thuis hun huid willen reinigen - je hoeft het namelijk niet af te spoelen -. Take the Day Off Micellar Cleansing Towelettes for Face & Eyes zijn daar ideaal voor. Omdat de micellaire methode zo mild is, is hij geschikt voor alle huidtypes en in het bijzonder voor een droge en gevoelige huid. Draag je niet veel make-up? Micellaire cleansers zijn perfect voor het snel wegnemen van dagelijkse make-up zoals gekleurde dagcrème, blush en lichte oogmake-up. Maar als je wel waterproof make-up gebruikt, kun je beter een dubbele reinigingsroutine kiezen met bijvoorbeeld de Take the Day Off Cleansing Balm gevolgd door Liquid Facial Soap.

Hoe gebruik je een micellaire cleanser?
Knijp een beetje 2-in-1 Cleansing Micellar Gel + Light Makeup Remover ter grootte van een hazelnootje op een watje en haal het over ieder oog om zo oogmake-up weg te halen. Omdat de formule geen alcohol of zeep bevat is deze compleet veilig voor contactlensdragers of mensen met een gevoelige huid. Vervolgens haal je de rest van je make-up weg door de cleanser met je vingertoppen in te masseren en alles af te nemen met een tissue. En zie: daar is je mooie glans.

Foto’s: Alpha Smoot | Tekst: Hilary Presley

Shop the Story