Ingredient to Know

Wil je een heldere huid?
Gebruik vitamine C

Wanneer je een verkoudheid voelt aankomen, weet je dat een weerstandversterkende dosis vitamine C meteen kan helpen. Maar dit verfrissende ingrediënt kan meer dan gesnuf verminderen. Als je het op de huid aanbrengt kan het enorm effectief zijn bij het verbeteren van de huidstructuur, glans herstellen en de teint egaler maken. Alles wat je moet weten over dit krachtige anti-verouderingsingrediënt en hoe gemakkelijk het is om het aan je dagelijkse huidverzorgingsroutine toe te voegen vind je hieronder.

Waarom is er zo’n buzz rond vitamine C in huidverzorging?
Omdat het een krachtige antioxidant is, wat betekent dat het vrije radicalen in de huid kan uitschakelen. Vrije radicalen ontstaan door luchtvervuilng of teveel blootstelling aan UV. Ze vallen de huidcellen aan en versnellen daardoor het verouderingsproces. Er ontstaan rimpeltjes, vergrote poriën, de huid kan ruw en dof worden, enzovoort. Tenzij ze worden tegengehouden door een antioxidant. En daar komt vitamine C bij kijken. Het heeft bewezen de natuurlijke collageen- en elastine-aanmaak te stimuleren (die de huid vervolgens versterkt en steviger maakt), het verheldert donkere vlekjes en voorkomt toekomstige hyperpigmentatie.

Maar let op: niet alle vitamine C is hetzelfde
Ieder voordeel heeft zijn nadeel: vitamine C is een instabiel ingrediënt, wat betekent dat de kwaliteit kan verminderen door de formule waarin het verwerkt wordt en door de verpakking. Zodra het aan licht of zuurstof wordt blootgesteld, verliest het zijn kracht. Dus kan er op de ingrediëntenlijst wel staan dat een huidverzorgingsproduct vitamine C bevat (ook bekend als Ascorbic Acid, Ascorbate, Ascorbyl Palmitate, Magnesium Ascorbyl Phosphate & Ascorbyl Glucoside), het is niet zo zeker dat je ook echt een krachtig effect ziet van het product.

De beautydoorbraak
De missie van Clinique was om de meest pure en verse vorm van vitamine C te bewaren tot het moment dat het op de huid wordt aangebracht. Dankzij een revolutionaire lichtproof en zuurstofdichte verpakking met twee compartimenten en een extreem krachtige vorm van vitamine C-poeder, is de nieuwe Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10% een echte beautydoorbraak. Duw de bodem van de ampul in om het vitamine C poeder in de zachte, huidkalmerende emulsie te lanceren. Schud even en doe dan twee druppeltjes in je gebruikelijke dagcrème, of gebruik het als booster direct op je huid, ’s morgens en ’s avonds. Een ampul bevat precies voldoende product voor een behandeling van 7 dagen.

De-aging voor de ongeduldige
Je ziet een directe verbetering van de glans van je huid. Na 4 weken gebruik van Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10% zijn fijne lijntjes en rimpeltjes zichtbaar verminderd met 43% . En na 12 weken ziet de huid er met 41% zichtbaar steviger en strakker uit.

Laat je huid het letterlijk opdrinken
Als je je huid iedere ochtend eerst reinigt met vitamine C wordt een vermoeide huid opgepept, en krijgt het celvernieuwingsproces van de huid een boost zodat je een frisse, heldere teint krijgt. Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser with Pure Vitamin C bevat dezelfde pure en krachtige vitamine C met hoge effectiviteit en zit in handige 1-portie verpakkingen die fijn zijn om mee op reis te nemen (een echte reis-musthave). Giet in je handpalm, voeg wat water toe en er ontstaat een rijke, romige cleanser die de huid zachtjes exfolieert en van onzuiverheden ontdoet. Masseer in cirkelbewegingen over de huid en laat 1 minuut zitten als een soort mini verhelderende facial. De niet uitdrogende formule geeft je huid direct een gezonde glans en verwijdert tegelijkertijd onzuiverheden en toxines die de huid dof maken.

Foto: Justin Fantl | Tekst: Dawn Spinner Davis

Shop the Story