Get The Look

Een dauwfrisse glans

Het is de ultieme skin challenge: een dauwfrisse glans. Je ziet die glans op het gezicht van ieder model, influencer en celeb. Mocht je al geprobeerd hebben die glans te evenaarden maar er uitzag als een discobal, houd moed. Hier is een snelle en simpele manier om er zeker van te zijn dat je precies de juiste hoeveelheid lichtweerkaatsende glow te pakken hebt. Dat begint allemaal met een goed gehydrateerde huid en eindigt met de juiste make-up op de juiste plaatsen (de highlight spots).

Stap 1: Begin met een flinke dosis hydratatie
Een dauwfrisse glans begint met een goed gehydrateerde huid. Breng Moisture Surge 72-Hour Auto-replenishing Hydrator aan op een schone, droge huid. Dit is een olievrije gel-crème die de huid direct van vocht voorziet en zorgt dat de huid vocht ook beter vast kan houden. Je huid blijft dus langer gehydrateerd (om precies te zijn een volle 72 uur). De gel-crème trekt snel in en geeft een gladde, frisse en stralende finish: de perfecte basis voor foundation.

Stap 2: Breng je glans aan
Breng een kleine hoeveelheid Even Better Glow Light Reflecting Make-up SPF 15 aan op de zijkanten van je neus, in het midden van je voorhoofd en op je kin. Werk naar buiten toe uit. Dit is het geheim van een mooie glans. Deze foundation heeft namelijk lichtreflecterende pigmenten die de huid direct helderder maken en oneffenheden verdoezelen. Tegelijkertijd wordt je huid egaal. Voor de meest natuurlijke finish gebruik je een foundationkwast om de foundation in je huid te deppen. Vermijd vegen en wrijven, want dat geeft strepen en verpest de glans. Waar je meer dekking wilt hebben, breng je meerdere lichte laagjes over elkaar aan.

Stap 3: Schroef de reflectie op
Voor de juiste reflectie gebruik je Chubby Stick Sculpting Highlight, een gemakkelijk aan te brengen highlighter stick met lichtreflecterende pigmentjes die direct een glow geven. Breng aan op de hoogste delen van je gezicht, daar waar het licht het eerst weerkaatst: jukbeenderen, voorhoofd, kin, neusbrug en op het Cupidoboogje van je lippen. Dep dan zachtjes in met je vingertoppen. Je hebt maar een heel klein beetje nodig. Want te veel zal te veel glans geven.

Stap 4: Een frisse finish

Om je make-up af te maken vernevel je deze met Moisture Surge Face Spray. Een heerlijk hydraterende nevel dat net nog even dat beetje hydratatie meegeeft dat je huid dauwfris maakt. En nee, het ruïneert je make-up echt niet. Challenge uitgevoerd, doel bereikt!Wil je een demonstratie? Ga langs bij een Clinique counter, waar onze experts je trakteren op een You-Time Service make-up of skincare tutorial zoals deze.


Foto’s: Christine Hahn / Tekst: Julie Redfern

Shop the Story