Get The Look

Ellie Adams’ relaxte
maar high-end make-up

Make-up trends komen en gaan, maar make-up is altijd in. Een onderdeel daarvan is de "no make-up" look, die niet gelijk staat aan saai en fantasieloos. Met de nieuwe, moderne make-up texturen en formules die de huid ‘aaien’ kun je er minimalistisch maar mooi en zelfs glamourous uitzien.

Het bewijs: de glanzende gebronsde huid en volle, glanzende lippen van de Londense TV-producent-die-blogger-werd Ellie Adams, een look gemaakt door Clinique Colour Pro Florrie White. Het gereedschap: een handje van de betrouwbare Chubby Sticks, de musthaves die je zonder spiegel kunt gebruiken. Met in de hoofdrol de Chubby Plump & Shine Liquid Lip Plumping Gloss, een verzorgende hoogglans gloss die lippen direct voller, soepeler en gladder doet lijken. En omdat de gloss getest is op allergieën en parfumvrij is, prikt en irriteert hij niet. ‘Als je niet veel make-up draagt springt een glanzende, lichtvangende gloss direct in het oog,’ zegt Florrie. ‘Alsof je achteloos een hintje luxe aan je make-up toevoegt.’

Lees verder voor Florrie’s stap-voor-stap how to:

Begin met een flawless en glanzende huid.
Voor een glanzende, goed gehydrateerde huid gebruikte Florrie eerst Moisture Surge Extended Thirst Relief op Ellie’s huid en vervolgens Superbalanced Silk Makeup in ‘Silk Sahara’, en alleen waar nodig. ‘Deze foundation perfectioneert direct, en de transparante formule geeft een naturel effect omdat de huid er doorheen schijnt,’ zegt Florrie.

Contour de huid in 60 seconden.
‘Contouring hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet gewoon de juiste kleuren gebruiken en een goede blending techniek,’ zegt Florrie.

Eerst bracht ze wat Chubby Stick Sculpting Contour onder Ellie’s jukbeenderen aan, beginnend bij het oor, helemaal schuin naar beneden naar de mondhoek. ‘Verminder de druk een beetje terwijl je dit doet, dan is de kleur wat intenser in de holte van de wang en vervaagt daarna,’ adviseert zij. Daarna gebruikte Florrie een Foundation Buff Brush om de contour wat uit te werken met losse vegen richting haarlijn, in plaats van heen en weer te gaan. ‘Zo weet je zeker dat je geen lelijke stippen krijgt en lift je tegelijkertijd de huid,’ zegt Florrie.

‘Ik haal de contourstick ook even over het voorhoofd, van de slapen tot ongeveer de binnenste hoek van de wenkbrauw. Dat geeft daar een mooi shapingeffect.’ En ook hier werkte Florrie de contour in één richting uit.

Vervolgens bracht Florrie de Chubby Stick Sculpting Highlight in een snelle beweging aan, vanaf de appels van Ellie’s wangen langs haar jukbeenderen tot aan haar slapen. Daarna werkte ze de highlighter uit. ‘De highlighter laat jukbeenderen mooi uitkomen,’ zegt Florrie, ‘Contour en highlight zijn je geheime wapens, je wilt niet dat ze te dik op je huid liggen en zich verraden, dus vergeet niet te blenden!’ zegt ze.

Work that blush.
Om de glans van de highlighter nog wat pit te geven gebruikte Florrie Cheek Pop in Peach Pop op haar wangen. ‘Dat is een mooie, warme koraaltint die een naturel gebronsd effect geeft,’ zegt ze.

Florrie bracht de Cheek Pop aan met een grote Blush Brush. ‘Die is een beetje rond en pakt meer poeder op in het midden,’ legt Florrie uit. Ze kwastte de blush lichtjes over de appeltjes van Ellie’s wangen om zo de intensiteit van de kleur in laagjes op te bouwen.

Vol en glanzend
Voor een glanzende volle mond koos Florrie Chubby Plump & Shine Liquid Lip Plumping Gloss in Jumbo Jem, een mooi naturel roze.

Ze gebruikte geen lipliner en bracht direct aan vanuit de tube. ‘De schuine tip applicator is superhandig, je kunt er heel precies de Cupidoboog mee inkleuren om zo de vorm van je mond te perfectioneren en verfraaien.’ Tot slot bracht ze nog een extra beetje gloss aan in het midden van Ellie’s lippen.

Ik vind deze look helemaal geweldig,’ zegt Ellie. ‘Het is een soort glossy uitvoering van mijn dagelijks make-up. Fris en gezond met een gepolijst randje.’

Foto's: Benjamin Madgwick | Tekst: Ashleigh McMorran | Haar: Jess Gartland | Locatie: Artist Residence London

Shop the Story