Pretty Easy

6 hacks voor een goed gepakte beautycase

Wie houdt er niet van een goeie hack? En er is geen beter moment om ze uit te proberen dan tijdens de vakantie, als je op reis bent en weinig ruimte hebt. Dit zijn geniale tips om te pakken als een pro, zodat je probleem- en moeiteloos maar mooi op stap kunt gaan.

Ga voor mini’s. Ook al zijn je producten minder dan 100 ml, het heeft geen zin om te lopen zeulen met een grote verpakking als je een paar daagjes weggaat. Spaar ruimte uit –en een discussie met de douane- door mini’s van je favoriete producten mee te nemen. Begin een verzameling travelsizes aan te leggen die precies de juiste inhoud hebben, en neem een legere koffer mee terug. Of gebruik ze om iets nieuws te testen. Dus ga naar je favoriete verkooppunt en vraag om een tasje vol testertjes.

Mix & match. Je ligt niet volledig gemake-upt op het strand. Hou je beautycase op gewicht en neem gewoon een tubetje concealer mee, zoals de langhoudende All About Eyes Concealer, om eventuele pukkeltjes door het reizen te verdoezelen en donkere kringen weg te werken. Als je wat meer dekking nodig hebt mix je je concealer met je dagcrème, zoals Moisture Surge 72-Hour Auto-replenishing Hydrator voor een transparante, verzorgende maar all-over dekking.

Bronze is het nieuwe zwart. Verdoe geen kostbare vakantietijd met het maken van een perfect opgebouwd smokey eye. Voor een meer seizoensgerichte variant op het uitgaans-oog heb je alleen een beetje bronspoeder nodig. Allereerst zet je je door de zon gebruinde huid aan met wat True Bronze Pressed Powder Bronzer langs je jukbeenderen, neus, kaaklijn en slapen. Gebruik daarvoor een grote, fluffy kwast. Kwast dan wat bronzer op je oogleden en gebruik je vingers om ook wat aan te brengen langs de onderste wimperrand. Maak de look af met een bruine eyeliner voor een smokey zomereye waar je nog geen 5 minuten voor nodig hebt.

Kies voor vast. Vermijd lekkage in je koffer door voor vaste formules te kiezen waar dat kan. Een make-up remover bijvoorbeeld kan ook een balm zijn, zoals Take the Day Off Cleansing Balm. Verruil je vloeibare cleanser voor een stuk Facial Soap. En vergeet je spf niet! Een kleine, draagbare zonnebrand stick maakt het bijwerken van je zonbescherming heel gemakkelijk, waar ter wereld je reizen je ook mogen brengen.

Smooth operator. Dit is nog eens een multi-tasker die je niet eens mee hoeft te nemen: haar conditioner. Een ideale vervanger van scheercrème en waarschijnlijk staat er een flesje klaar in de douche van je hotelkamer. Dezelfde verzorgende ingrediënten die je haar verzorgen kunnen ook het haar op je lichaam verzachten en preppen voor een scheerbeurt zonder schaafwondjes.

Ga niet weg van huis zonder rode lipstick. Een felrode lipstick kan –bijna- ieder probleem oplossen. Het helder rood kan je teint direct iets fris geven, maakt je gebit witter, je lach helderder en vangt de aandacht waar je ook gaat. Dep de lipstick af met een tissue voor een subtiele ’ stain’ voor overdag of breng juist twee laagjes op als je je look wilt pimpen. Rode lipstick is je ultieme reismaatje.

Shop the Story